Egészségügyi protokoll

2020.08.31 13:22

Egészségügyi protokoll

A COVID-19 vírus miatt az EMMI 2020. augusztus 22-én megjelent intézkedési terve, valamint a Szini Általános iskola által készített protokoll alapján a következő egészségügyi eljárások lépnek életbe 2020. szeptember 1-től a Szini Általános Iskolában.

1.Az iskola épületébe csak az a tanuló és dolgozó léphet be, aki teljesen egészséges és a belépést megelőző két hétben nem volt sem ő, sem a vele egy háztartásban élő olyan országban, amely Magyarország határának átlépésekor meg volt sárga, vagy piros jelzéssel jelölve.

2. Az iskola épületébe sem szülő, sem hozzátartozó, sem idegen nem léphet be. A szülők a kapcsolatot online tarthatják a pedagógusokkal.

3.Amennyiben a tanuló vagy dolgozó COVID tüneteit mutatja, köteles azonnal jelezni az iskolának, és otthon maradni. Amennyiben ezt elmulasztja, fegyelmi eljárás indul ellene.

4.Az iskola épületébe a belépés alsó tagozatosoknak  a főbejáraton , felső tagozatosoknak az oldalsó bejáraton történik, és az ott elhelyezett fertőtlenítő használata kötelező.

5.Minden iskolába belépő tanuló tarthat  magánál maszkot, és az előírt helyzetekben használhatja.

6.A közvetlen fizikai kontaktust el kell kerülni, amennyiben a folyosón lehetséges, megfelelő távolságot kell tartani, és ha nagyobb tömeg van, a maszkot használhatja. Az intézményen belül és környezetében törekedni kell a csoportosulások elkerülésére.

7.A mosdó használata után a kihelyezett fertőtlenítőt használni kell! A gyakori kézmosás elengedhetetlen.

 8.A tanulói számítógépekkel felszerelt termekbe való belépéskor mindenkinek alaposan fertőtleníteni kell a kezét a kihelyezett kézfertőtlenítővel.

 9.Tüsszentés, köhögés esetén papír zsebkendő használata kötelező, amelyet használat után azonnal el kell dobni.

10.A menzán egyszerre csak egy osztály tartózkodhat, kérjük, hogy minél gyorsabban ebédeljenek meg, hogy idejében tudjon mindenki az ételhez jutni. A sorakozásnál lehetőség szerint tartsanak kellő távolságot!

11. A tanulók az intézmény épületébe taneszközökön kívül mást nem hozhatnak, például: mobiltelefon, tablet, zenedoboz, játékok.

12.Folyamatosan kísérjék figyelemmel a járványügyi előírások változásait a hivatalos források, és a Kréta felületén.

13.Kérjük a szülőket, hogy internetes és telefonos elérhetőségüket gyermekükkel mielőbb küldjék el az intézménybe!

Keresés